Vakantietoezicht

De vakantie is een drukke periode voor inbrekers. Heel veel mensen zijn op reis en met wat geluk hebben ze hun woning min of meer onbewaakt achtergelaten. Met een paar kleine ingrepen maakt u het voor dieven oninteressant om net uw woning uit te kiezen.

Wees discreet

Trek in ieder geval niet de aandacht van potentiële inbrekers door tegen iedereen te vertellen dat u op reis vertrekt of door een briefje op deur of raam te plakken voor de bakker of melkboer die aan huis levert. Wees ook uiterst voorzichtig met wat u op Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites schrijft. Dieven lezen namelijk mee.Zorg ervoor dat iemand uw brievenbus regelmatig komt leegmaken. Een volle brievenbus is voor een dief een signaal dat de bewoner voor langere tijd afwezig is. De persoon die uw brievenbus leegmaakt kan ook de rolluiken of gordijnen openen of sluiten en indien nodig het gras maaien of de heg snoeien.

Bescherm uw goederen

Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten mensen het af en toe: sluit alle deuren, ramen (ook die van de kelder), koepels en dakvensters. Laat ook geen ladders of gereedschap slingeren in de tuin. Bedenk dat een inbreker na gemiddeld drie minuten zijn poging staakt, omdat na die tijd het risico aanzienlijk vergroot. Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis en wanneer dat niet kan, noteer dan de serienummers en verberg ze op een niet voor de hand liggende plaats.

Sleutels en alarm

Laat uw sleutels niet in het slot zitten: geef ze aan de persoon die uw brievenbus komt leegmaken of neem ze mee.Activeer het alarm wanneer u vertrekt en breng de alarmcentrale op de hoogte van uw afwezigheid.

Lokale politie

Wanneer u de lokale politie op de hoogte brengt van uw langdurige afwezigheid, kan zij een oogje in het zeil houden.

Aanvraagformulier vakantietoezicht nodig? Klik hier.

Verzekeringspolis

Controleer vóór uw vertrek nog de geldigheid van uw brand- en diefstalverzekering.