Politie test alertheid buurtinformatienetwerken in KASTZE

By on 18 oktober 2016

In de gemeenten Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst wil de politie de leden van de buurtinformatienetwerken wakker schudden. Een medewerker van de politie gaat daarom van de week op pad, vermomd als verdacht persoon. Met tips van de buurtbewoners moet het interventieteam van de politie de gezochte verdachte zo snel mogelijk oppakken.

Het interventieteam van de politiezone KASTZE ging vorige week een eerste keer op pad voor het BIN-spel. In de hele zone zijn maar liefst 7 buurtinformatienetwerken, een groep van inwoners die in contact staat met de politie. Het BIN van Hofstade kreeg als eerste een nep-sms waarin te lezen stond dat er een verdacht persoon rondliep in de buurt. “De bedoeling is om te kijken hoe waakzaam de buurtinformatienetwerken zijn en hoe efficiënt ze ook reageren”, aldus Frank Pierco, hoofd van de dienst diefstalpreventie in de politiezone KASTZE.

Maar blijkbaar is er nog werk aan de winkel. Want van de in totaal 200 leden van het BIN in Hofstade hebben er maar 3 de politie ook effectief getipt. Voor de komende donkere wintermaanden is het nochtans belangrijk om verdachte zaken zo snel mogelijk te melden via het noodnummer 101.

Bron: http://www.ringtv.be/nieuws/politie-test-alertheid-buurtinformatienetwerken-kastze

Reacties

Be the first to comment.

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.