Verwittig de politie als er een stukje karton tussen de deur steekt

By on 27 december 2016

Op verschillende plaatsen net over de Nederlandse grens vonden bewoners tijdens deze feestperiode een stukje karton tussen de voordeur. Niet zo onschuldig als het lijkt, zegt de politie.

De politiezone Voorkempen kent het trucje dat de jongste dagen in Nederland wordt toegepast. “Door een stukje karton tussen de deur en de deurpost te steken, wil een inbreker controleren of bewoners voor langere tijd afwezig zijn. Als hij na een paar dagen terugkeert en het kartonnetje zit nog altijd op dezelfde plaats, weet hij dat de kans groot is dat hij zonder problemen de woning binnen kan gaan om te stelen. Is het kartonnetje weg, is er intussen iemand in huis geweest en weet hij dat hij niet zonder risico aan de slag gaat.”

“Het is trouwens een variant op andere technieken zoals een muntstukje rechtop tegen een deur plaatsen. Of een takje. Als het blijft staan, is de kans groot dat er in de jongste dagen niemand is thuisgekomen.”

Onder meer in de buurt van Tilburg zijn de jongste dagen verschillende gevallen gemeld en de politie Leydal roept via sociale media op om alert te zijn en de politie te verwittigen wanneer u een kartonnetje of takje aan uw voordeur of die van uw buren ziet.

Volgens de politie is de techniek mogelijk het werk van rondtrekkende dadergroeperingen. Eens het trucje bekend is bij het grote publiek, verleggen ze hun werkterrein naar een andere regio of een ander land zelfs.

Bron: http://www.nieuwsblad.be

Reacties

Be the first to comment.

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.