Drie woninginbraken in de Vlieghavenlaan op één avond

By on 27 december 2016

Op 22 december werd er drie keer in woningen aan de Vlieghavenlaan ingebroken. Telkens werd een raam ingegooid met een klinker of dergelijke om zich zo toegang tot de woning te verschaffen. Op twee plaatsen werd de woning doorzocht en betrof de buit juwelen, geld en laptop. Op één plaats moesten de daders waarschijnlijk de vlucht nemen omdat het alarm afging. Hier werd alleen een stuk gegooid raam vastgesteld.
Een wandelaar heeft twee verdachten opgemerkt  in de omgeving en verwittigde de politie. Een patrouille in de buurt leverde echter geen resultaat.
Er werden voetsporen aangetroffen en het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.
In de omgeving Vlieghavenlaan-Mereldreef is er sinds geruime tijd een buurt informatie netwerk (BIN) opgericht in samenwerking met de politie.  Spijtig genoeg konden deze inbraken niet voorkomen worden.
“Wij vragen nog eens met aandrang aan de bewoners om extra alert te zijn en de minste verdachte handelingen of personen onmiddellijk te melden aan de politie gelet op de drieste en snelle wijze waarop de dader(s) te werk blijken te gaan”, aldus de politie. “In dit geval staat het bijna vast dat het om dezelfde daders gaat. Men kan ook steeds terecht bij onze politie voor een persoonlijk technisch preventief advies bij de wijkinspecteurs van elke gemeente.”
Afgelopen week nog werden door de lokale politie twee daders van Oost-Europese afkomst in Haacht gevat na het plegen van enkele inbraken, toen ze met hun rijgedrag de aandacht trokken en na een achtervolging gecontroleerd werden. Ze werden voor de onderzoeksrechter geleid.
Bron: http://www.nieuwsblad.be

Reacties

Be the first to comment.

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.