WhatsApp-gebruikers opgelet: met dit virus proberen hackers uw bankgegevens te ontfutselen

By on 4 januari 2017

Als u regelmatig WhatsApp gebruikt op uw smarthphone, dan let u best even op. Er circuleert namelijk een virus waardoor hackers onder andere bankgegevens kunnen stelen.

Voorlopig zijn er enkel mensen uit India aangevallen door het virus, maar de kans bestaat dat deze methode overwaait naar andere delen van de wereld. Hackers sturen er twee “officieel uitziende documenten” via WhatsApp, die eens geopend gevoelige informatie zoals bankgegevens kunnen ontfutselen.

Het virus ziet eruit als een Microsoft Excel-document en wordt vermomd als afkomstig van de Indiase National Defence Academy (NDA) of National Investigation Agency (NIA). De namen van de documenten zijn ‘NDA-ranked-8th-toughest-College-in-the-world-to-get-into.xls’ en ‘NIA-selection-order-.xls’.

“Beide organisaties zijn zeer populair in ons land”, vertelde een overheidsbron aan de Indian Express. “Mensen zijn altijd nieuwsgierig omtrent hun activiteiten en dus is het mogelijk dat mensen op deze links klikken. Al blijken vooral mensen die werken voor defensie en inlichtingendiensten het doelwit.”

Bron: http://www.nieuwsblad.be

Reacties

Be the first to comment.

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.