Gemeente maand zonder inbraken, politie beloond met… koffiekoeken

By on 21 maart 2015

Omdat zijn gemeente Keerbergen gedurende een maand inbraakvrij is, heeft burgemeester Dominick Vansevenant (N-VA) de agenten van de politiezone op koffiekoeken getrakteerd.

 

‘Terwijl in onze gemeente gemiddeld elke maand tien woninginbraken plaatsvinden, werd er tussen 19 februari en 19 maart geen enkele inbraak gepleegd’, zegt burgemeester Dominick Vansevenant. Dat verdiende koffiekoeken, vond hij.

Hoewel er in het voorjaar een inbrakenplaag was door internationale daderbendes, zag de gemeente haar criminaliteitscijfers in vergelijking met 2011 dalen met 23 procent; bij de inbraken bedroeg deze daling 17 procent. Volgens korpschef Wim D‘haese zijn deze goede cijfers op de eerste plaats te danken aan een goede samenwerking tussen alle geledingen van de betrokken diensten. ‘Maar ook de grote waakzaamheid van de burgers droeg ertoe bij’, voegt D‘haese toe. ‘Met de oprichting van het BIN (Buurt Informatie Netwerk) groeide ook het bewustzijn bij de bewoners. Verdachte zaken worden sneller gemeld. Onze preventieve werking en een goede samenwerking tussen politie en gemeente werpen duidelijk hun vruchten af.’

Bron: Het Nieuwsblad

Reacties

Be the first to comment.

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.